Budi dio naše mreže
Izbornik

Počelo 331. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Varaždin (IKA)

Blagoslovom hodočasnika pješaka u 3 sata ujutro u subotu, 4. srpnja počelo je 331. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj.

Hodočasnici pješaci ispunili su varaždinsku katedralu gdje su pjesmom, slušanjem Božje riječi i molitvom započeli svoj put prema Mariji Bistrici. Molitvu u katedrali predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš koji im je uputio i nekoliko riječi poticaja i ohrabrenja. Biskup je podsjetio kako hodočašće spada u redoviti duhovni ritam vjernika. Hodočašće nas podsjeća da smo ljudi na putu, da nemamo ovdje na zemlji svoju domovinu nego putujemo u onu vječnu. Isus Krist koji nam priopćuje ovu istinu, došao je i boravio među nama kao hodočasnik i pokazao nam put k Ocu. Njegov put ovom zemljom išao je kroz srce i život Blažene Djevice Marije i upravo je prirodno da i naš hodočasnički put ovom zemljom bude praćen njezinom majčinskom zaštitom.

„Želimo da nas Gospodin prati na ovome putu. Dok kroz hod, molitvu, trud i muku ispovijedamo da želimo biti s Gospodinom, mi ga molimo ‘Gospodine budi s nama, vidi naš život, pogledaj naše nakane koje ti donosimo. Čut ćemo tvoju Riječ i želimo da ti budeš naš suputnik i sugovornik na ovom putu’“, rekao je biskup Radoš i poželio neka na ovom hodočašću bude molitve i razgovora s Bogom.

Nakon navještaja Božje riječi uslijedila je molitva vjernika i hodočasnički blagoslov, a vjernici su s hodočasničkom pjesmom „Majko Božja Bistrička“ na usnama iz katedrale krenuli na pedesetak kilometara dug put do svetišta Majke Božje Bistričke.