Budi dio naše mreže
Izbornik

Počeo ciklus mjesečnih rekolekcija za redovnice u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA )

Ciklus mjesečnih rekolekcija za redovnice na području Dubrovačke biskupije počeo je u srijedu, 24. listopada susretom redovnica iz različitih redovničkih zajednica u dvorani samostana službenica Milosrđa na Pilama u Dubrovniku.

Predvoditelj duhovne obnove bio je koordinator rekolekcija za redovnice fr. Nikola Leopold Noso. Susret je započeo molitvom jedne desetice krunice, a nastavljen je razmatranjem o temi „Služiti – činiti dobro“.

Sam Isus kaže da nije došao da bude služen nego da služi i dade svoj život kao otkupninu za druge, pa je i zadaća kršćana služiti, podsjetio je predvoditelj obnove. Posebice bi to trebao biti redovnički život kao život onih koji na poseban način izbliže nasljeduju Isusa Krista.

Svako služenje je zapravo činjenje dobra, a i svako činjenje dobra bi trebalo biti služenje. Premda je to naš osnovni poziv, jer je to i Kristov osnovni poziv i poslanje, znamo da to nije uvijek lako. Kao slabi ljudi možemo pasti u napast da nam je ponekad teško činiti dobro, posebice kad nailazimo na razočaranja i prepreke ili se umorimo. Ali unatoč tome dobro treba činiti, rekao je fr. Nikola.