Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak korizme u Vojnom ordinarijatu

Zagreb (IKA)

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 2. ožujka vojni biskup Jure Bogdan u zajedništvu s generalnim vikarom don Markom Medom predvodio je u kapelici Vojnog ordinarijata u Zagrebu misu za početak korizme, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

Na misi su sudjelovali djelatnici Vojnog ordinarijata i Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu. Biskup Bogdan je u homiliji istaknuo važnost korizmenog vremena kao razdoblja posebne priprave za svetkovinu Kristova uskrsnuća – najvećeg kršćanskog blagdana. U korizmi smo stoga pozvani na osobit način posvetiti se molitvi, postu i milostinji. Vojni ordinarij je podsjetio na poziv pape Franje da na prvi dan korizme osobito molimo i postimo za mir u Ukrajini. Biskup je potaknuo da se tijekom čitave korizme „spominjemo ukrajinskog naroda i molimo za mir ne samo u Ukrajini nego i u čitavom svijetu“.

Svi nazočni pristupili su obredu pepeljenja – kao početak vremena i dana pokore – dok je biskup molio: „Obratite se i vjerujte evanđelju“ (Mk 1,15).