Budi dio naše mreže
Izbornik

Podstrana: Duhovna obnova za hrvatske branitelje

Podstrana (IKA)

U Pastoralnom centru župe Gospe od Zdravlja u Podstrani održao se „Kursiljo - Mali tečaj kršćanstva“, od 27. do 30. listopada. Organizator duhovne obnove za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji bio je hrvatski branitelj Zoran Jurišić u suradnji s Maticom hrvatskom Podstrana.

Duhovni voditelj susreta bio je povjerenik za Kursiljo u Hrvatskoj don Andrija Vrane sa svojim suradnicima iz Bosne i Hercegovine.

Na četverodnevnom susretu koji je bio popraćen svetom misom i pjesmom, razgovaralo se o traganju za vrijednostima tko sam ja, o milosti, o sakramentima i spoznaji koliko Bog voli čovjeka i koliko je čovjek obdaren darovima Božjim koji su svima besplatni i ne moraju se kupovati.

„Doista je ova kratka duhovna obnova bila Božji dar za sve sudionike i braniteljsku zajednicu u kojoj se kroz ta četiri dana rađalo međusobno povjerenje, podrška i radost uz poruku ‘nisi sam’ te kolika je milost biti s Bogom, imati Duha Svetoga, biti Božje dijete i kolika je svakodnevna potreba uroniti u zahvalnost Bogu, za sve ono što badava dobivamo od Gospodina, jer Gospodin je čovjeku omogućio da kaže oprosti i tako svaki dan možemo iznova biti novi ljudi”, kazao priređivač duhovne obnove Zoran Jurišić.