Budi dio naše mreže
Izbornik

Pohod o. Rafala Wlkowskog Karmelu u Mariji Bistrici

Marija Bistrica (IKA)

Tajnik za sestre bosonoge karmelićanke i osobni tajnik generalnog predstojnika Reda bosonogih karmelićana (OCD) o. Rafal Wilkowski posjetio je u subotu 20. svibnja Karmel u Mariji Bistrici.

Posjet je dio njegova pohoda karmelima Federacije „Bl. Alojzije Stepinac“, koja trenutačno obuhvaća šest autonomnih zajednica bosonogih sestara karmelićanki u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji te jednu u procesu osnivanja.

Prije dolaska u Karmel o. Rafal je posjetio i Hrvatsko nacionalno marijansko Svetište, kip Crne Gospe i svoga zemljaka Ivana Pavla II. Ipak, većinu je vremena proveo u razgovoru sa sestrama. Razgovaralo se o primjeni novog zakonodavstva, kao i o različitosti zajednica u jedinstvu karizme diljem svijeta.

U nedjelju 21. svibnja proslavio je misu u zajedništvu s vlč. Dragutinom Kučanom i predslaviteljem misnog slavlja tajnikom Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa o. Darijem Tokićem, OCD. Nakon kratkog pozdrava zajednici nastavio je svoj put prema drugim hrvatskim karmelima.

Dolazak o. Rafala znak je povezanosti središnjice Reda sa svakom pojedinom zajednicom, kao i skrbi za jedinstvo i autentično življenje karizme u ovom trenutku povijesti, izvijestili su iz Karmela Majke Božje Bistričke.