Budi dio naše mreže
Izbornik

Pokopana tijela dvoje od osmero mladih stradalih kod Posušja

Posušje (IKA)

Mještani, rodbina i prijatelja ispratili su u nedjelju 3. siječnja u Posušju na groblju Martića križ na posljednji počinak dvoje mladih ljudi, Mirelu Rezo i Stjepana Jukića Cvitanovića, a tijela šestero njihovih kolega koji su također preminuli od gušenja plinom bit će pokopana u ponedjeljak 4. siječnja u mjestu Rakitno, javlja Hina i internetski portal poskok.info.

Generalni vikar mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić rekao je da je cijela Hercegovina u petak, na Novu godinu, uronula u tugu.

“Sve nas je duboko potresla vijest o smrti mladih iz naše biskupije. Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i obitelji naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka”, rekao je don Majić.

Posušje: Posljednji ispraćaj Mirele Rezo na groblju Martića križ / Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Don Željko Majić: Oni nisu umrli, njihova smrt je izlazak iz tijela i dolazak pred Stvoritelja

Potom je na istom groblju u Posušju uslijedio pokop Stjepana Jukića Cvitanovića, kojega je također predvodio don Željko Majić.

“Zašto je Stjepan preminuo tako mlad i nije se ostvario kao otac? Zašto se dogodila ova tragedija i čuo krik?, upitao se mons Majić. Oni, dodao je, nisu umrli, njihova smrt je izlazak iz tijela i dolazak pred Stvoritelja.

Nadamo se, kazao je mons. Majić, da će duša našeg Stjepana jednog dana doći u raj. Jedino u vjeri u uskrsnuće spoznajemo život, kazao je.

Istaknuo je kako ovakvi teški trenutci produbljuju vjeru.
“Molit ćemo da nam Bog dadne snagu i vjeru u ovim teškim trenutcima”, rekao je mons. Majić.

U subotu 2. siječnja obavljena je obdukcija te su nalazi poslani na toksikološka vještačenja

Ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić rekao je za medije da je najvjerojatnije osmero mladih preminulo u nesretnome slučaju koji se dogodio u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu kod Posušja.

Posušje: Posljednji ispraćaj Stjepana Jukića Cvitanovića / Foto: poskok.info

Mirela Rezo (20) bila je studentica prve godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu gdje je počela studirati njoj omiljenu biologiju. Stjepan Jukić Cvitanović (20) bio je student na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
U subotu 2. siječnja obavljena je i obdukcija te su nalazi poslani na toksikološka vještačenja.

Stjepan, kao i Mirela, te još šest njihovih prijatelja umrli su na dočeku Nove godine, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja od kako se neslužbeno navodi gušenja ugljen monoksidom iz agregata, koji se nalazio u obližnjoj prostoriji.

Posljednji ispraćaj preostalih šestero preminulih mladića i djevojaka iz Rakitna u ponedjeljak

Posljednji ispraćaj i pokop Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković, koji su stradali u vikendici na Tribistovu bit će obavljeni u ponedjeljak, 4. siječnja.

Obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodit će ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, prenosi u nedjelju 3. siječnja Hina i internetski portal poskok.info.