Budi dio naše mreže
Izbornik

Pokrenuta mrežna stranica samostana kapucina u Osijeku

Osijek (IKA)

Samostan kapucina u Osijeku dao je izraditi mrežnu stranicu koja je u funkciji od svetkovine Bezgrešne, zaštitnice Reda manje braće kapucina, 8. prosinca, a dostupna je na internetskoj adresi www.kapucini-osijek1703.com

Tim iskorakom želi se vjernicima kao i široj javnosti te korisnicima društvenih mreža omogućiti lakše i brže dolaženje do nekih informacija, bolje praćenje djelovanja amostana kao i tekstualnih objava te fotografija iz prošlosti i sadašnjosti samostana i franjevaca kapucina.

Web stranicom samostan svetog Jakova st. želi i simbolično obilježiti 320. obljetnicu od dolaska prvih kapucina u grad na Dravi 1703. godine, a koji je mnogim Osječanima i Slavoncima prirastao srcu te ga mnogi smatraju duhovnom oazom Grada u kojem redovito pronalaze mogućnost za tihu i osobnu molitvu, sakrament pomirenja te duhovni razgovor. U samoj postavci stranice, u kategorijama pri njezinu vrhu, nalaze se informacije o povijesti samostana, o nebeskom zaštitniku svetom Jakovu Zebedejevu koji se slavi 25. srpnja, o rasporedu tjednih i nedjeljnih misnog slavlja, rubrika za najave i obavijesti, galerija slika, misli za obogaćenje duhovnog života, itd.

Na stranici se nalaze i poveznice na neke mrežne stranice kojima franjevci kapucini predstavljaju svoj Red i Provinciju, svoje svece i blaženike te brigu za promociju duhovnih zvanja.

Mrežnu stranicu je pokrenuo i osmislio samostanski poglavar fra Juro Šimić, a pokrenuta je i u duhu riječi blagopokojnog pape Benedikta XVI., koje je izgovorio, 28. veljače 2011., sudionicima plenarne skupštine Papinskog vijeća za društvene komunikacije: „Biti umrežen podrazumijeva uključivanje osobe u ono što priopćava. Osobe se na razini međusobnog povezivanja ne ograničavaju na razmjenu informacija, nego priopćavaju sebe i svoje viđenje svijeta.“

Ključne riječi:
kapucini mrežna stranica Osijek