Budi dio naše mreže
Izbornik

Policijska kapelanija i župa u Petrinji proslavile Tijelovo

Petrinja (IKA)

I ove godine nastavljena je suradnja Policijske kapelanije svetog Kvirina, župe Preobraženja Gospodinova i Policijske uprave sisačko-moslavačke te je u četvrtak 20. lipnja u župnoj crkvi Preobraženja Gospodinova proslavljena svetkovina Tijelova.

Misu je predvodio župnik Damir Ceković, propovijedao je policijski kapelan don Ivo Borić, a posluživao je đakon vlč. Vjekoslav Uvalić. U propovjedi don Ivo je naglasio važnost blagdana koji širi zajedništvo vjernika u euharistiji te je pozvao sve vjernike da zajedništvo u vjeri prenesu na sve ljude dobre volje u svakodnevnom životu. Uz župljane misi su nazočili policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke predvođeni načelnikom Policijske postaje Petrinje Miroslavom Tonecom i na njoj su aktivno sudjelovali čitajući misna čitanja.
Po završetku mise župnici su poveli procesiju ulicama župe u kojoj su sudjelovali vjernici, policajci, vatrogasci i predstavnici kulturno-umjetničkih društava. Nakon završene procesije i povratka u crkvu župnik Ceković zahvalio je svima na sudjelovanju i istaknuo da je ovaj događaj veliki iskorak i dobar početak suradnje Crkve i institucija.