Budi dio naše mreže
Izbornik

Pomoć potrebitima u kontejnerskom naselju Mošćenica kod Petrinje

Petrinja (IKA)

U Velikom tjednu akcija ljubavi prema stanovnicima kontejnerskog naselja Mošćenica (Finel) ostvarila se suradnjom policijskog kapelana don Ive Borića (PU sisačko-moslavačka, Kapelanija sv. Kvirina sisačkog) s dvije osnovne katoličke škole iz Zagreba, OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, na poticaje jedne majke iz škole.

Iako se nikada nisu međusosbno upoznali, obitelji i djelatnici navedenih škola željeli su da za Uskrs, njihova braća i sestre u potrebi osjete plodove ljudske dobrote, topline i ljubavi te su djelovali konkretno i praktično.

Svaka obitelj naselja je dobila osobni paket s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, a najmlađi stanovnici su dobili Dječje Biblije i slatkiše.

Obje škole svojim djelima ljubavi prema potrebitima svjedoče svoju vjeru u Gospodina. Svake godine organiziraju humanitarne akcije za potrebe župnog Karitasa na području župe gdje se nalaze; lani su prikupili sredstva za pomoć učiteljima čiji su domovi nastradali u prošlogodišnjem potresu, a sada su pripomogli stanovnike kontejnerskog naselja Moščenica.

Župnik iz Hrastovice fra Drago Grizelj blagoslovio je dostavljenu pomoć, stanovnike i predstavnike škola te im uputio riječi ohrabrenja i molitve.

Natalija Tomić je ustupila svoje vrijeme i kombi za prijevoz pomoći iz Zagreba u Moščenicu te bila od velike pomoći prilikom utovara i istovara.