Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-dragan-grizelj

Biskup Radoš pohodio korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin

Varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je u utorak 26. ožujka 2024. korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i tom prigodom slavio misu u zajedništvu s gvardijanom franjevačkog samostana u Varaždinu fra Draganom Grizeljom, fra Lucijem Jagecom i biskupskim tajnikom vlč. Markom Domiterom, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Pomoć potrebitima u kontejnerskom naselju Mošćenica kod Petrinje

U Velikom tjednu akcija ljubavi prema stanovnicima kontejnerskog naselja Mošćenica (Finel) ostvarila se suradnjom policijskog kapelana don Ive Borića (PU sisačko-moslavačka, Kapelanija sv. Kvirina sisačkog) s dvije osnovne katoličke škole iz Zagreba, OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, na poticaje jedne majke iz škole.

Kumstva kao trajna pomoć stradalima u potresu

"Tiha pomoć kumova srušene Banovine" bila je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 15. veljače, posvećenih iskustvima s obnovom i pomaganjem stradalima u potresima na Banovini.

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

1 2