Budi dio naše mreže
Izbornik

Posebna Papina molitva za prestanak pandemije

Vatikan (IKA)

U okviru Papine svjetske molitvene mreže #PRAYFORTHEWORLD  papa Franjo je video porukom razaslao posebnu molitvu Blaženoj Djevici Mariji za prestanak pandemije, zazivajući njeinu zaštitu pred iskušenjem što je proživljava čovječanstvo.

Iz Papinih riječi još jednom odzvanja bliskost s onima koji trpe zbog koronavirusa, zahvala svima koji djeluju na prvoj liniji i žarki poziv na zajedničku molitvu koja prelazi tradicionalne vjerske različitosti. Slijedi zaziv Majci Božjoj  da čuva i oslobodi one koji se nalaze u opasnosti:

Molimo svi zajedno za bolesnike, za osobe koje trpe.

Pod tvojom zaštitom tražimo utočište, o sveta Majko Božja, 

Ne odbij molitve nas koji smo se nalazimo u iskušenju i oslobodi nas, slavna i blažena Djevice, svih opasnosti.

Zahvaljujem svim kršćanima, svim muškarcima i ženama dobre volje, koji se mole u ovom trenutku, ujedinjeni svi, bez obzira na religijsku tradiciju kojoj pripadaju.

Od početka pojave epidemije, koja je započela u Kini 2019., a 11. ožujka se  prema mišljenju Svjetske organizacije zdravstva pretvorila u pandemiju, jer je zahvatila 189 zemalja i prouzročila veliki broj mrtvih, papa Franjo nije prestao moliti.  Svaki dan u Domu sv. Marte započinje misu  najavom za njezinu namjenu, počevši od obitelji, zdravstvenog osoblja,  radnika, starijih ljudi pa do svećenika, zatvorenika i civilnih vlasti. Na treću korizmenu nedjelju hodočastio je pred ikonu Spasiteljicu rimskog naroda , želeći istaknuti svoju blizinu s onima koji trpe i moleći posebnu zaštitu Blažene Djevice Marije. Potom je  u  središtu Rima otišao moliti pred razapetim Kristom, kojeg je narod nosio u procesiji 1522. tijekom kuge koja je harala Rimom. Danas u 12 sati molit će molitvu koju nas je Isus naučio, Očenaš s predstavnicima svih kršćanskih zajednica i njihovim vjernicima.

Ključne riječi:
koronavirus molitva papa Franjo