Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan Sporazum između Svete Stolice i Republike Kazahstan

Nur-Sultan (IKA)

U glavnome gradu Kazahstana, Nur-Sultanu potpisan je sporazum između Svete Stolice i Republike Kazahstan kojim se olakšava izdavanje viza i boravišnih dozvola crkvenom i redovničkom osoblju iz inozemstva uključenom u dušobrižništvo katoličkih vjernika u toj zemlji u središnjoj Aziji, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Danas, u srijedu 14. rujna 2022., u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova glavnoga grada Nur-Sultana potpisan je Sporazum između Svete Stolice i Republike Kazahstan.

Potpisali su ga, za Svetu Stolicu, Njegova Ekselencija Mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, te, za Republiku Kazahstan, Njegova Ekselencija g. Mukhtar Tileuberdi, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Novim se Sporazumom namjerava omogućiti širu provedbu čl. 2. bilateralnog sporazuma iz 1998., kojim se olakšava izdavanje viza i boravišnih dozvola crkvenom i redovničkom osoblju iz inozemstva uključenom u pastoralnu skrb za katoličke vjernike u Kazahstanu. Sastavljen od preambule i osam paragrafa, dokument dodatno učvršćuje veze prijateljstva i suradnje koje već postoje između dviju strana.

Sporazum će stupiti na snagu nakon razmjene ratifikacijskih isprava, kaže se u priopćenju.

Ključne riječi:
Kazahstan Sporazum Sveta Stolica