Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sporazum

Potpisan Sporazum o predaji župa Špišić Bukovica i Zapolje na upravu Požeškoj biskupiji

U Biskupskom domu u Požegi u četvrtak 5. kolovoza požeški biskup Antun Škvorčević i provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto potpisali su Sporazum o predaji Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju na upravljanje Požeškoj biskupiji, koje su od 1968. godine bile povjerene na upravu spomenutoj Provinciji.

Biskupi Haitija upozoravaju: Zemlja je na rubu eksplozije

Haiti proživljava teške nevolje i nalazi se na rubu eksplozije – te su dramatične riječi sadržane u poruci koju je objavila Haitijska biskupska konferencija (CEH) kako bi potaknula solidarnost među stanovnicima zemlje, posebno s onima koji pate, prenosi u subotu 13. veljače hrvatski ured Vatican Newsa.

Potpisan Sporazum o suradnji između HUP-a i JRS-a

Hrvatska udruga poslodavaca i Isusovačka služba za izbjeglice sklopili su krajem studenoga Sporazum o suradnji kojim će se pružiti institucionalna podrška integracijskom procesu državljana trećih zemalja u hrvatsko društvo i omogućiti njihovo lakše zapošljavanje, odnosno olakšati ulazak u tržište rada.

Kardinal Krajewski na potpisivanju sporazuma o reguliranju položaja migranata na jugu Italije

Kao što je obećano tijekom posjeta prošlog rujna, papinski djelitelj milostinje, u ponedjeljak 28. listopada, bio je nazočan potpisivanju sporazuma između Općine i biskupije San Severo u talijanskoj regiji Pugliji. Dokument omogućava reguliranje položaja migranata koji obrađuju zemlju u takozvanim “getima Capitanata”. Obuhvaća pitanja kao što su poštivanje njihova dostojanstva, omogućivanje smještaja, pristup javnim uslugama i mogućnost sklapanja ugovora.