Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kazahstan

Mons. Peta i mons. Schneider pozvali papu Franju da opozove Deklaraciju „Fiducia supplicans“

U Izjavi Astanske nadbiskupije Svete Marije, objavljenoj 19. prosinca 2023., nadbiskup Tomaš Peta, predsjednik Kazahtanske biskupske konferencije, i pomoćni biskup Athanasius Schneider, među ostalim, pozvali su papu Franju da opozove dopuštenje za blagoslov istospolnih i parova u neredovitim stanjima dano u Deklaraciji „Fiducia supplicans – Molitveno povjerenje“ o pastoralnom značenju blagoslovâ, prenosi portal Vjera i djela.

Papa otputovao iz Kazahstana 

Papa Franjo je otputovao iz Kazahstana, čime završava svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo od 13. do 15. rujna, prenosi Vatican News.

Metropolit Antonij o mogućem susretu Pape i moskovskog patrijarha

U razgovoru za vatikanske medije na marginama Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija voditelj Odjela za vanjske crkvene poslove Moskovske patrijaršije izjavio da eventualni susret pape Franje i patrijarha Ruske pravoslavne Crkve Kirila treba dobro pripremiti.

Papa: U svijetu je previše mržnja, podjela i nerazumijevanja

Na kraju čitanja Završne deklaracije sedmog Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u dvorani za sastanke u Palači neovisnosti u Nur-Sultanu, papa Franjo zaključuje ponavljajući središnje točke teksta, ističući tri ključne riječi: „mir“, „žena“ i „mladi“, objavio je Vatican News.

Papa se susreo s isusovcima

Papa Franjo susreo se na početku trećeg dana apostolskog pohoda Kazahstanu u četvrtak, 15. rujna sa članovima Družbe Isusove koji djeluju u ruskoj regiji, objavio je Vatican News.

1 2 3 4