Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa otputovao iz Kazahstana 

Nur-Sultan (IKA)

Papa Franjo je otputovao iz Kazahstana, čime završava svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo od 13. do 15. rujna, prenosi Vatican News.

Na kraju svog trodnevnog apostolskog putovanja u Republiku Kazahstan, papa Franjo otputovao je iz srednjoazijske države u četvrtak poslijepodne, papinskim zrakoplovom koji je poletio iz međunarodne zračne luke Nur-Sultan oko 17.17 sati po lokalnom vremenu.

Papinu odlasku prethodio je svečani ispraćaj u zračnoj luci, gdje ga je službeno ispratio kazahstanski predsjednik Kassym-Jomart Tokayev.

Sveti je Otac posljednja tri dana boravio u glavnom gradu Kazahstana, gdje se od 14. do 15. rujna održao 7. kongres poglavara svjetskih i tradicionalnih religija.

Papa je sudjelovao na Međureligijskom kongresu i obratio se sudionicima tijekom uvodne i plenarne sjednice u srijedu i završne sjednice u četvrtak. Putovanje je Papi također pružilo priliku za susret s kazahstanskim vlastima, članovima klera i vjernicima. Vrhunac njegova posjeta bilo je misno slavlje koje je u srijedu predvodio Sveti Otac u Expo Grounds.

Sveti Otac trebao bi stići u Rim u večernjim satima, oko 20 sati po srednjoeuropskome vremenu.