Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-u-kazahstanu

Franjevački kustos o susretu ruskih katolika s papom Franjom u Kazahstanu

U glavni grad Republike Kazahstana Nur-Sultan tijekom apostolskog putovanja pape Franje, od 13. do 15. rujna 2022., hodočastili su i katolici iz Rusije, na što se za Vatican News osvrnuo kustos Ruske generalne kustodije sv. Franje i gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskoga u Sankt Peterburgu, poljski svećenik fra Dariusz Harasimowicz, OFM Conv.

Papa otputovao iz Kazahstana 

Papa Franjo je otputovao iz Kazahstana, čime završava svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo od 13. do 15. rujna, prenosi Vatican News.

Metropolit Antonij o mogućem susretu Pape i moskovskog patrijarha

U razgovoru za vatikanske medije na marginama Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija voditelj Odjela za vanjske crkvene poslove Moskovske patrijaršije izjavio da eventualni susret pape Franje i patrijarha Ruske pravoslavne Crkve Kirila treba dobro pripremiti.

Papa: U svijetu je previše mržnja, podjela i nerazumijevanja

Na kraju čitanja Završne deklaracije sedmog Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u dvorani za sastanke u Palači neovisnosti u Nur-Sultanu, papa Franjo zaključuje ponavljajući središnje točke teksta, ističući tri ključne riječi: „mir“, „žena“ i „mladi“, objavio je Vatican News.

1 2 3