Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa zahvalio Gospi za apostolsko putovanje u Kazahstan

Rim (IKA)

Papa Franjo se, prema tradiciji, tijekom jutra u petak 16. rujna otišao pomoliti u baziliku Svete Marije Velike i zahvaliti Gospi za završeno apostolsko putovanje u Kazahstan, prenosi Vatican News.

Vrativši se u četvrtak 15. rujna u večernjim satima s apostolskoga putovanja u Kazahstan, papa Franjo je otišao u baziliku Svete Marije Velike kako bi se pomolio pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani (Spasa rimskoga puka). Nakon toga se vratio u Vatikan.

Već je postao ustaljeni običaj posjet poradi zahvale Majci Božjoj, na koji papa Franjo odlazi uoči i nakon svakog apostolskog putovanja. Tako je i povodom upravo završenoga putovanja u Kazahstan, 38. apostolskog putovanja u inozemstvo, želio izraziti zahvalnost Gospi, koju Rimljani tradicionalno štuju, za plodove koje će to putovanje, obilježeno sudjelovanjem Svetoga Oca na VII. kongresu poglavara svjetskih i tradicionalnih religija, donijeti u budućnosti.

Od samoga početka papinstva, u ožujku 2013., papa Franjo se, prije i nakon svakog putovanja u inozemstvo, na nekoliko minuta sabere u molitvi pred Gospinom slikom koja se čuva u Kapeli Borghese, vrlo dragoj Rimljanima. Od tada je više od 90 puta posjetio baziliku Svete Marije Velike na rimskom brežuljku Eskvilinu, prenosi Vatican News.