Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kongres-voda-svjetskih-i-tradicionalnih-religija

Papa otputovao iz Kazahstana 

Papa Franjo je otputovao iz Kazahstana, čime završava svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo od 13. do 15. rujna, prenosi Vatican News.

Metropolit Antonij o mogućem susretu Pape i moskovskog patrijarha

U razgovoru za vatikanske medije na marginama Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija voditelj Odjela za vanjske crkvene poslove Moskovske patrijaršije izjavio da eventualni susret pape Franje i patrijarha Ruske pravoslavne Crkve Kirila treba dobro pripremiti.

Papa: U svijetu je previše mržnja, podjela i nerazumijevanja

Na kraju čitanja Završne deklaracije sedmog Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u dvorani za sastanke u Palači neovisnosti u Nur-Sultanu, papa Franjo zaključuje ponavljajući središnje točke teksta, ističući tri ključne riječi: „mir“, „žena“ i „mladi“, objavio je Vatican News.

Kardinal Parolin: Rat nije nikada neizbježan događaj

Uoči putovanja pape Franje u Kazahstan Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin osvrnuo se za Vatican News na smjernice toga putovanja učestale i plodonosne diplomatske odnose s tom bivšom sovjetskom republikom.

Papa putuje u Kazahstan sa željom promicanja međureligijskog dijaloga i mira

Uoči Papina posjeta Kazahstanu Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 9. rujna pojedinosti o tom njegovu 38. apostolskom putovanju u inozemstvo, na kojem će sudjelovati na 7. kongresu poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u Nur-Sultanu, izražavajući svoju bliskost maloj, ali gorljivoj katoličkoj zajednici u zemlji.

1 2