Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan sporazum o dušobrižništvu u Općoj bolnici Sarajevo

Sarajevo (IKA/KTA)

Izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić zajedno sa svojim tajnikom vlč. Štefanom Markovićem i bolničkim kapelanom vlč. Perom Brajkom posjetilo je u ponedjeljak 23. rujna Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

S direktorom Opće bolnice prim. dr. Zlatkom Kravićem potpisali su sporazum o dušobrižništvu u toj zdravstvenoj ustanovi. Sporazumom se uređuje način ostvarivanja prava pacijenata katoličke vjeroispovijesti, koji se liječe u toj ustanovi, na pastoralnu službu, koja sadrži pomoć pojedincu ili grupi kroz aktivnosti kao što su liturgijska slavlja i podjeljivanje sakramenta, savjetovanje u pitanjima vjere i morala, posjećivanje pacijenata te suradnju u humanizaciji zdravstvene i socijalne zaštite. Te poslove u idućem razdoblju obavljat će bolnički kapelan vlč. Brajko, koji će dolaziti na zahtjev pacijenta ili njegove obitelji.

Direktor Kravić izrazio je radost zbog dobre suradnje između Bolnice i Katoličke Crkve te je najavio skoro potpisivanje sporazuma i s predstavnicima Islamske zajednice u BiH i Pravoslavne Crkve, s kojima je također ostvarena suradnja.

Podsjetio je da je Opća bolnica akreditirana za kvalitetu i da se planski razvija, a da je za prakticiranje vjerskih i duhovnih potreba u bolnici osigurana prikladna prostorija koja je na raspolaganju vjerskim službenicima svih vjeroispovijesti i zainteresiranim pacijentima.

Direktor Kravić je s gostima obišao tu prostoriju kao i Urgentni centar i najavio otvaranje novog Odjeljenja pedijatrije za 2. listopada, izvijestila je press služba J.U. Opće bolnice.