Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpora Svete Stolice IFAD-u

Vatikan (IKA)

Sveta Stolica donirala je Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj (IFAD) sredstva za podupiranje i razvoj aktivnosti koje ta agencija Ujedinjenih naroda provodi u borbi protiv gladi i siromaštva u cijelom svijetu, objavio je Vatican News.

Bez presedana – tim su riječima iz IFAD-a opisali donaciju Svete Stolice. U vijesti objavljenoj na mrežnoj stranici IFAD-a citirano je pismo državnoga tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina koji je istaknuo važnost te inicijative.

„Ne možemo jednostavno šutjeti pred tolikom patnjom“, napisao je kardinal. Napomenuo je da „danas više nego ikad međunarodna zajednica mora ujediniti snage kako bi pripremila i ostvarila održivu, uključivu i pravednu budućnost za sve. To je ono što moramo činiti i to je u našim mogućnostima; pomagati narodima koji su najsiromašniji i najranjiviji u našem svijetu.“

Vijest o donaciji Svete Stolice objavljena je jučer u okviru novog procesa prikupljanja sredstava za Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj koji provode zemlje članice. S tim u vezi, predsjednik Fonda, Gilbert F. Houngbo, rekao je da je neophodno surađivati na promjeni naših prehrambenih sustava i povećanju napretka i blagostanja najugroženijeg ruralnog stanovništva na svijetu, objavio je Vatican News.