Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv banjolučkog biskupa Komarice na molitvu za Biskupsku sinodu

Banja Luka (IKA)

Poziv banjolučkog biskupa Franje Komarice na molitvu za Biskupsku sinodu prenosimo u cijelosti.

Draga braćo župnici i upravitelji župa,

iz Generalnog tajnistva Sinode biskupa stigao je dopis svim biskupima da u svojim biskupijama, osobito u marijanskim svetistima, uprile uz liturgijsko slavlje spomendana Pohoda Blažene Djevice Marije, 31. svibnja 2023. (ili u koji drugi dan pri kraju mjeseca svibanja) zajedničku molitvu za uspjeh XVI. redovite opće skupštine Biskupske sinode, predviđene za jesen ove i iduće godine. O tome je razmatrano i na zasjedanju naše Biskupske konferencije u Mostaru prošlog ožujka.

Slično kao sto je slučaj i u drugim (nad)biskupijama naše Metropolije, i ja određujem da se u svim našim zajednicama na tu nakanu moli Gospina krunica, litanije i druge priklane molitve za Crkvu i za sinodu u subotu, 27. svibnja 2023. Tada ću ja u župnoj crkvi Marijina uznesenja na Nebo u župi Marija Zvijezda, u zajedništvu sa svim hodočasnicima brojnih karizmatskih grupa i drugim vjernicima slaviti Duhovsko bdjenje. U sklopu bdjenja predslavit ću misu u 18 sati. Program bdjenja počet će u 11 sati pokorničkim bogoslužjem za našu biskupiju. Od 14:30 bit će svjedočenja i predavanja. U 17:30 imat ćemo pred čudotvornom slikom Marije Majke dobrog savjeta svibanjsku pobožnost molitve za sinodu.

Ako je nekome od subraće prikladnije može organizirati molitveno zborovanje na spomenutu nakanu i u koji drugi dan pri kraju marijanskog mjeseca svibnja.

Pozivam svećenike, redovnice i vjerike laike da se osobno priključe ovoj molitvenoj akciji cijele Crkve za potporu radu svih sudionika na predstojećoj Sinodi biskupa.

Neka Presveta Djevica Marija, Majka Crkve i Majka dobrog savjeta, pomogne cijeloj Crkvi u ovom povijesnom trenutku njezinog hoda za njenom božanskom glavom Isusom Kristom.

✠ Franjo, biskup