Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv biskupa Rogića uz Papin mirovni apel za Ukrajinu

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić pozvao je vjernike, svećenike, redovnice i redovnike Šibenske biskupije na molitvu i post na Čistu srijedu za mir i prestanak rata u Ukrajini.

“Na poziv pape Franje i uz njegovu poruku za korizmu, sve vjernike, svećenike, redovnike i redovnice Šibenske biskupije pozivamo na molitvu i post na Čistu srijedu s molitvenom nakanom za mir u svijetu i prestanak rata u Ukrajini.

Neka se u milosnom vremenu korizme nitko ne umori činiti dobro drugima, postom i molitvom otvarati srce Bogu kako nas je pozvao papa Franjo: »Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima« (Gal 6,9-10a).

Vrijeme Korizme bilo svima na spasenje, kako stoji u Papinoj poruci: Post priprema tlo, molitva ga navodnjava, a ljubav čini plodnim i bogatim. Imamo sigurnost vjere da »ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti« i da ćemo, darom ustrajnosti, zadobiti obećana dobra (usp. Heb 10,36) za vlastito spasenje i spasenje drugih (usp. 1 Tim 4,16). Provodeći u djelo bratsku ljubav prema svima, sjedinjeni smo s Kristom, koji je dao svoj život za nas (usp. 2 Kor 5,14-15), i uživamo predokus radosti Kraljevstva nebeskoga, kada će Bog biti »sve u svemu« (1 Kor 15,28).

Po zagovoru nebeske Majke Marije neka ovo vrijeme obraćenja donese svima plodove vječnog spasenja”, zazvao je šibenski biskup Tomislav Rogić.