Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv franjevaca HKŽ München na korizmenu akciju za pomoć Ukrajincima

München (IKA)

Korizmena aktivnost vjernika Hrvatske katoličke župe München ove godine, uz post i molitvu usmjerena je i na skupljanje novčane pomoći za nužne potrebe ratom pogođenim Ukrajincima, a dosad je prikupljeno više od 18.000 eura.

Na početku ratnih stradanja u Ukrajini franjevci Hrvatske katoličke župe München uputili su apel svim vjernicima župe i svim ljudima dobre volje da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za ratom pogođene Ukrajince, kao i za prihvat izbjeglice iz Ukrajine koji već u velikom broju borave u Münchenu i cijeloj Njemačkoj. Tragom poziva nadbiskupije München Freising, Hrvatska katolička župa organizirala je smještaj za 100 ukrajinskih izbjeglica u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u Hrvatskom domu u Münchenu.

Fratri su na nedjeljnim misama pozvali obitelji koje mogu ponuditi u svoje smještajne prostore za izbjegle ratom pogođene Ukrajince da se prijave u župni ured.

Ukrajinskim izbjeglicama, koji borave na području Bavarske i nadbiskupiji München Freising sve inozemne misije preko Ukrajinske katoličke misije München već dostavljaju pakete pomoći u hrani i potrebnim namirnicama. „Suosjećajući s braćom i sestrama u Ukrajini, želimo im iskazati kršćansku ljubav i solidarnost, pa pomoći i olakšati teško životno stanje u kojem se nalaze. Naša župa se odmah uključila u tu plemenitu akciju u iskazivanju pomoći svim ratom pogođenim ljudima. Prije tri desetljeća i mi Hrvati smo proživljavali ratne nevolje i bili sretni kad smo osjetili moralnu, materijalnu ili bilo koju drugu podršku. Zato je humano i blagoslovljeno što su kod svih europskih zemalja prognanici iz Ukrajine naišli na brojne Šimune Cirence, koji im pomažu nositi križ, kako bi preživjeli ratnu dramu koja je zahvatila njihovu zemlju, ističe župnik fra Petar Klapež.

Svi koji žele u ovoj korizmi sudjelovati u akciji, prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na Spende konto župe s naznakom ‘Pomoć za Ukrajinu!

Novčani prilog za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini može se darovati na Spende konto Hrvatske katoličke župe München koji glasi:

Liga Bank e.G, Fil. München

Erzd. München-Fr. w/Kroat.K.Gem. München

DE94 7509 0300 0002 0202 03
BIC: GENODEF1M05

S naznakom: Für die Kriegsopfer in Ukraine

Do sada je prikupljeno 18.289,00 eura. Sav novčani iznos će uz supotpis Nadbiskupije biti upućen na otvoreni račun Ukrajinskom Caritasu s naznakom „Za žrtve rata u Ukrajini!“.