Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv na svjetsku molitvu krunice i posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu „Mater Fatima” 2023.

Washington (IKA)

Molitveni pokret „Mater Fatima”, zajedno s marijanskim pokretom Theotokos i biskupijom Yakima u saveznoj državi Washington u SAD-u poziva na molitvu krunice 20. veljače, na blagdan svetih fatimskih pastira Francisca i Jacinte Marto.

Bit će to 5. svjetska molitva krunice. Biskup Yakime mons. Joseph J. Tyson predvodit će krunicu iz katedrale svetog Pavla koja će se prenositi uživo na televiziji, radiju i društvenim medijima. Izravan prijenos na hrvatskom jeziku od 20:30 ostvarit će zajedno Laudato televizija i Hrvatski katolički radio, a u prijenos će se uključiti i Radio Marija te Radiopostaja Mir Međugorje. Program uključuje molitvu krunice na nekoliko svjetskih jezika, klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu i čin posvete Isusu po Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Središnja nakana ove godine je molitva da se sačuva nevinost sve djece na svijetu. Uz ovu, nakane molitve krunice su: obraćenje grešnika i pobjeda Bezgrešnog Srca Marijinog, za obitelji, jezgru društva i podlogu duhovnih zvanja, za Papu i njegovu predvodničku misiju kao sveopćeg pastira Katoličke Crkve, za misionare kako bi ih vatra Duha Svetoga mogla dovesti do evangelizacije u svim krajevima svijeta.

„Naša nebeska Majka nas želi voditi k Isusu, a siguran put do njega je posveta njezinom Bezgrješnom srcu“, poručuju organizatori.