Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv Subotičke biskupije na molitvu

Subotica (IKA)

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas uputio je poziv na molitvu zbog višestrukih ubojstava koja su se dogodila Srbiji. Poziv prenosimo u cijelosti.

„Ovih smo dana u našoj zemlji užasnuti tragedijama višestrukih ubojstava, osobito djece. Takvo zlo nemoguće je razumjeti. Pred njim jednostavno ostajemo bez riječi. Sve izgleda kao da je naše društvo zapljusnuo ogromni val zla, od kojega se teško možemo zaštiti.

U ovom uzburkanom vremenu neizvjesnosti, dok se civilne vlasti trude osigurati red i mir, zaštititi nedužne, te uhititi i kazniti počinitelje, mi vjernici pozvani smo učiniti svoj dio: obratimo se Bogu molitvom punom pouzdanja. Pozivam stoga sve vjernike u Subotičkoj biskupiji da na nedjeljnim misama 7. svibnja 2023. posebno molimo za žrtve, da im Bog udijeli vječni pokoj u raju nebeskom, a molimo i za cijelo naše društvo, kako bismo od Boga isprosili potrebni mir i sigurnost.

Gospodin naš Isus Krist svojom je žrtvom na križu, smrću i uskrsnućem pobijedio zlo. Posljednja riječ pripada životu i dobru, a ne zlu! Neka zato nebeski Spasitelj svima nama udijeli svjetlosti svoga Duha Svetoga da poštujemo svetost života te ljubimo bližnje i Boga.“

mons. Ferenc Fazekas, dijecezanski upravitelj