Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beograd

Preminuo fokolar Miklavž Niko Hribar

U Beogradu je 14. ožujka (na sam dan smrti Chiare Lubich, osnivateljice Pokreta fokolara) preminuo Miklavž Niko Hribar, voditelj muškog fokolara u Beogradu, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Komemoracija vukovarskim žrtvama u središtu Beograda

Udruga Žene u crnom (ŽUC) organizirala je u četvrtak 18. studenoga u središtu Beograda komemoraciju vukovarskim žrtvama, stojeći u šutnji s transparentom "Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru", izvijestila je Hina.

U Beogradu proslavljen sveti Franjo Asiški i blagoslovljen novi pastoralni centar

U ponedjeljak 4. listopada u povodu proslave svetog Franje Asiškog svečano euharistijsko slavlje u Župi sv. Ante u Beogradu predvodio je beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar, a nakon mise uslijedio je blagoslov prostorija pored crkve koji će u budućnosti služiti za okupljanje i međureligijski dijalog.

U Beogradu otvorena Godina sv. Ignacija Lojolskog

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla apostola 29. lipnja svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Petra u Beogradu beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar otvorio je Godinu sv. Ignacija Lojolskoga, osnivača Družbe Isusove koja će trajati do 31. srpnja 2022. godine, objavljeno je na službenoj mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Kardinal Christoph Schönborn: Imajmo Isusov pogled

Trećega dana obilježavanja 100. obljetnice završetka Prvoga svjetskog rata u organizaciji Beogradske nadbiskupije, u nedjelju 11. studenoga, misno slavlje u Crkvi Krista Kralja u Beogradu predvodio je bečki nadbiskup Christoph Schönborn, koji je blagoslovio i obnovljenu župnu kuću.

1 2