Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

Zagreb (IKA)

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glas Koncila i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ objavljuju poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.

Znanstveni skup posvećen hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća održava se svake dvije godine. Cilj mu je pridonijeti znanstvenoj analizi i vrednovanju zanemarene hrvatske književnosti kršćanskoga nadahnuća te dati doprinos premošćivanju umjetno stvorenoga diskontinuiteta u proučavanju hrvatske književnosti i kulture općenito.
Izlaganja na četvrtom skupu bit će posvećena vrednovanju ostvarenih književnih djela kršćanskih autora koja su zbog društveno-političke situacije onoga doba ostala nevalorizirana do današnjega dana. Osobiti naglasak je na kritičko-umjetničkoj analizi pojedinih djela kao potencijalnih doprinosa hrvatskoj književnosti te na interdisciplinarnom pristupu temi i to iz perspektive kroatistike i kroatologije, povijesti i filozofije, komunikologije i drugih humanističkih i društvenih disciplina.

Logo znanstvenog skupa „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

Temu za sudjelovanje na znanstvenom skupu treba prijaviti do 1. lipnja 2020. na e-adresu: hrvatska.krscanska.knjizevnost@gmail.com. Obrazac za prijavu može se preuzeti s internetskih stranica organizatora: www.hrstud.unizg.hr/znanstveni-skupovi, www.glas-koncila.hr/hkkn, http://kranjcic.hr/.

Znanstveni skup bit će održan u subotu 24. listopada 2020. u Križevcima, a radovi sa znanstvenoga skupa recenzirani i tiskani tijekom 2021. godine.