Budi dio naše mreže
Izbornik

Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima visokoškolskih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, medijskih i izdavačkih ustanova

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 20. prosinca u Nadbiskupskom dvoru predstavnike visokoškolskih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, medijskih i izdavačkih ustanova s područja Zagrebačke nadbiskupije na čelu s rektorom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željkom Tanjićem.

Uz rektora Tanjića i prorektore te profesore HKS-a, na susretu su bili dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Mario Cifrak sa suradnicima, dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Ivan Koprek sa suradnicima, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Anđelko Košćak, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta dr. Josip Šimunović, glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić, mons. Enco Rodinis, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije prof. Ljuba Duvnjak, ravnateljica Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s. M. Danijela Dinjar, ravnatelj Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu o. Vinko Mamić, ravnateljica Salezijanske osnovne škole Karmela Tomašević, Anamarija Marković uime ravnateljice Osnovne škole Ružičnjak, Angelo Gonzalez uime ravnatelja Osnovne škole Lotrščak te direktor Kršćanske sadašnjosti Stjepan Brebrić.

Uime nazočnih, kardinala Bozanića je pozdravio i uputio mu čestitku dr. Tanjić. Zahvaljujući kardinalu Bozaniću na susretu i svesrdnoj pomoći, rektor Tanjić je istaknuo izazovnu ulogu ustanova koje predstavljaju, a koje se svojim djelovanjem nalaze na “razmeđi” crkvenog i društvenog djelovanja. Zahvaljujući na čestitkama, kardinal Bozanić je nadovezujući se na riječi rektora Tanjića rekao kako su ustanove koje predstavljaju sudionici susreta neprocjenjivo bogatstvo Zagrebačke nadbiskupije koja se prostire na velikom području Hrvatske i po broju stanovnika okuplja najveći broj.

“Crkva je misterij darovan od Boga po Isusu Kristu za boljitak i posvećenje svijeta. Moramo biti trajno svjesni da smo i u Crkvi i u društvu. Moramo biti otvoreni za dijalog, ali i čuvati svoja polazišta i vlastitosti”, rekao je kardinal Bozanić, poželjevši svima obilje blagoslova uz Božić i u novoj 2019. godini. Nakon kardinalova obraćanja susret je nastavljen razgovorom okupljenih oko tema vezanih uz život i djelovanje ustanova koje predstavljaju s naglaskom na izazovima koji se nalaze pred svakom od njih, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.