Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednica Udruženja katoličkih djedova i baka boravila u Međugorju

Međugorje (IKA)

U povodu Trećeg svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u nedjelju 23. srpnja 2023. u Međugorju je boravila Catherine Wiley, predsjednica Udruženja katoličkih djedova i baka (Catholic Gradparents Association), izvijestila je Radiopostaja Mir Međugorje.

Predsjednica Wiley s izaslanstvom je došla u Međugorje da bi ondje sudjelovala na prvom hodočašću djedova, baka i starijih osoba. Prije početka predviđenog programa susrela se s apostolskim vizitatorom za župu Međugorje Aldom Cavallijem i domaćim župnikom fra Zvonimirom Pavičićem.

Mons. Cavallija upoznala s počecima i djelovanjem Udruženja katoličkih djedova i baka. Također, izviješten je o tome što je do sada učinjeno u nastojanjima razvoja pastorala djedova, baka i starijih osoba u svijetu i Hrvatskoj te je podrobnije upoznat s tijekom priprema za hodočašće u Međugorje u povodu Svjetskog dana.

Uz to, zajednički su razmotrene mogućnosti unapređenja hodočašća u budućnosti i dolaska hodočasnika iz cijeloga svijeta preko spomenutog udruženja. Na kraju je predsjednica Udruženja, u znak zahvalnosti za potporu organizaciji hodočašća i za održavanje kateheze, nadbiskupu Cavalliju uručila počasnu medalju svetih Joakima i Ane s unukom Isusom koju izrađuje Katoličko udruženje djedova i baka.

Na sastanku i na programu hodočašća sudjelovao je i voditelj Ureda HBK za život i obitelj Petar-Krešimir Hodžić, dr. med., koji neko vrijeme surađuje s predsjednicom Wiley jer je prethodni ciklus obiteljskog pastorala u Hrvatskoj (2019. – 2022.) bio posvećen upravo starijim osoba, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju djedova i baka.

Udruženje trenutačno djeluje u 70 zemalja svijeta.