Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK nadbiskup Kutleša čestitao Uskrs pravoslavnima

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša uputio je uskrsnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju.

Uskrsnu čestitku predsjednika HBK patrijarhu Porfiriju prenosimo u cijelosti.

„Zahvaljujem Vam za čestitku koju ste mi uputili za ovogodišnju svetkovinu Uskrsnuća Spasitelja našega Isusa Krista.

Slavlje Kristova uskrsnuća velika je radost za sve nas kršćane i prigoda da iskažemo blizinu i bratsko zajedništvo sa svom braćom i sestrama s kojima dijelimo vjeru u istoga Gospodina i Otkupitelja svega roda ljudskoga. Isus Krist, raspeti i uskrsli, Radosna je vijest spasenja čovjeka i njegove povijesti. On oslobađa ljudska srca od zarobljenosti zlom i grijehom. On je kvasac Kraljevstva Božjega u nama i među nama. On nas poziva i nadahnjuje u našim odnosima, vraća nam dostojanstvo života sinova i kćeri Božjih i osnažuje zajedništvo braće i sestara.

U duhu zajedništva vjere u uskrslog Gospodina Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs.!“

Nadbiskup Kutleša uskrsnu čestitku uputio je i episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, episkopu niškom Arseniju i protojereju stavroforu Makedonske pravoslavne Crkve Kirku Velinskom.