Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić čestitao Božić pravoslavnima

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju u kojoj mu je zahvalio na čestitci koju mu je uputio za Božić i Novu godinu.

Nadbiskup Puljić u svojoj čestitci ističe da “kad god razmišljamo o rođenje Isusa Krista, osjećamo da je to bio milosni događaj kakvom nema premca u povijesti čovječanstva te se od tog događaja i godine se broje”. “A osim svoje povijesne dimenzije taj je događaj protkan otajstvom vjere čije dubine i visine nije moguće ljudskim umom dokučiti. Riječ Božić, nastavlja predsjednik HBK, izgovaramo sa strahopoštovanjem i zahvalnošću jer su se u tom čudesnom rođenju u Betlehemu uživo susreli Bog i čovjek, i to zauvijek. Usprkos pandemije i opasnosti zaraze, pred kojom strjepimo već dvadeset mjeseci zaredom, mi smo i ove godine spremni pozvati Isusa da nam dođe i radovati se njegovu dolasku”, poručio je nadbiskup Puljić zaželjevši gospodinu Porfiriju, svećenstvu i monaštvu, kao i vjernom Božjem puku, koji Kristovo rođenje slavi po Julijanskom kalendaru 7. siječnja 2022., iskrene božićne i novogodišnje čestitke s pjesmom anđela: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“ (Lk 2,14) te svako dobro u Novoj 2022. godini.

Nadbiskup Puljić je također zahvalio i drugim pravoslavnim velikodostojnicima na primljenim čestitkama za Božić i Novu godinu te je uputio čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, episkopu niškom Arseniju i protojereju-stavroforu Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom