Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao nadbiskupu Kutleši i zahvalio kardinalu Bozaniću

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u subotu 15. travnja novom zagrebačkom nadbiskupu Draženu Kutleši te uputio riječi zahvale dosadašnjem zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

„Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

uime Hrvatskoga sabora i osobno, od srca čestitam na preuzimanju službe nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije koju Vam je povjerio Sveti Otac.

Potvrda je to Vašeg predanog rada i nesebičnog služenja za dobro Crkve, sveopći boljitak naše hrvatske domovine i cjelokupnog društva. Vaš dosadašnji životni i svećenički put najsnažnije je jamstvo kako će te novu službu obavljati odgovorno, savjesno i požrtvovno, uvijek imajući na umu dobrobit svih vjernika.

Želim Vam, da u svijetu rastućih iskušenja, smognete duhovne snage, unutarnjeg mira i ustrajnosti u neumornom zauzimanju za svakog čovjeka te u osnaživanju kulture dijaloga, dajući svoj osobni pečat duhovnom rastu cijele nadbiskupije. Prije dvanaest godina prilikom ređenja za biskupa Porečke i Pulske biskupije uzeli ste geslo ‘U tebe se, Gospodine, uzdam’. Neka Vas Njegova ruka nastavi pratiti i u Vašoj novoj pastirskoj službi.

Preuzvišeni,

koristim priliku zahvaliti i dosadašnjem nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, čije je odreknuće od pastoralnog upravljanja prihvatio Sveti Otac. Iza kardinala Bozanića više je od četvrt stoljeća služenja i brige za povjereni mu vjernički puk. Želeći kardinalu Bozaniću pregršt zdravlja i jak duh u nastavku njegovog puta, Vama, nadbiskupe Kutleša, još jednom najiskrenije čestitam na izboru za njegovog nasljednika.“