Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Hrvatskoga sabora održao radni sastanak s predstavnicima HBK i Počasnog bleiburškog voda

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je u četvrtak 7. travnja radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije te Počasnog bleiburškog voda o obilježavanju središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta.

Ovogodišnje obilježavanje održat će se u petak i subotu 13. i 14. svibnja pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora. U sklopu programa, u župnoj crkvi u Bleiburgu služit će se misa dok će veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji položiti vijenac. Središnja komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom bit će na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju, nakon čega je predviđena misa i u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini.

Sudionici sastanka istaknuli su važnost dostojanstvenog obilježavanja uspomene na žrtve s ciljem očuvanja i zaštite povijesne istine o toj tragediji hrvatskog naroda.

Uime Hrvatske biskupske konferencije na sastanku su sudjelovali dr. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, dok su predstavnici Počasnog bleiburškog voda bili Milan Kovač, zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda, Vice Vukojević, počasni predsjednik Počasnog bleiburškog voda, Ante Kutleša, tajnik Počasnog bleiburškog voda te Bože Vukušić, voditelj predstavništva Počasnog bleiburškog voda u Hrvatskoj, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.