Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje 1. Svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba u Vatikanu

Vatikan (IKA)

U Vatikanu će se u utorak 22. lipnja u 11.30 sati održati online tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljen 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba u Vatikanu te Poruka koju je Sveti Otac pripremio za tu prigodu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u subotu 19. lipnja.

Prvi svjetski dan djedova i baka i starijih slavit će se 25. srpnja i imat će za temu „Ja sam s tobom svaki dan“ (usp. Mt 28, 20).

Na tiskovnoj konferenciji će govoriti prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Farrell, zatim Vittorio Scelzo koji je u istom Dikasteriju zadužen za pastoral starijih osoba, predsjednica Vie Montante Internationale Monique Bodhuin koja će na tiskovnoj konferenciji sudjelovati putem izravne videoveze iz Strasbourga u Francuskoj, te Maria Sofia Soli i Elena Liotta iz Zajednice svetog Egidija.

Konferencija za tisak će se izravno prenositi na Youtube kanalu Vatican Newsa na poveznici https://www.youtube.com/c/VaticanNews.

Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba ustanovio je u siječnju ove godine papa Franjo odredivši da se slavi svake godine četvrte nedjelje u srpnju, uoči spomena svetih Joakima i Ane, Isusovog djeda i bake.