Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje knjige "Sveti Marko Križevčanina. Život i djelo"

Zagreb (IKA)

Znanstvena knjiga "Sveti Marko Križevčanin. Život i djelo" koju je napisalo 25 autora bit će predstavljena u nedjelju 29. svibnja 2022. u 11.00 sati u župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima.

O knjizi će govoriti recenzenti rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i znanstveni savjetnik u Hrvatskom institutu za povijest dr. sc. Mario Jareb, uime nakladnika Glasa Koncila v. d. direktora i glavni urednik Branimir Stanić te urednica knjige doc. dr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

Predstavljanju knjige prethodit će završno misno slavlje 14. Dana hrvatskih svetaca i blaženika koje će u čast trećem hrvatskom svecu Marku Križevčaninu od 10.00 sati u crkvi sv. Ane predvoditi prof. Tanjić. Cjelokupan će se program moći pratiti preko facebooka portala prigorski.hr, Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije.

Knjiga je opsega 640 stranica, opremljena je bogatim likovnim prilozima, formata je 17×24 cm, tvrdoga je uveza. Objavljena je uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Grada Križevaca te ostalih pokrovitelja. Svetom Križevčaninu u čast u Hrvatskoj nikada nije održan znanstveni skup. Ovom se znanstvenom knjigom to željelo nadoknaditi.