Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen dokumentarni film "Euharistijska čuda"

Vatikan (IKA )

U dokumentarnom filmu "Euharistijska čuda" predstavljena su euharistijska čuda koja su se dogodila u tri zemlje – Argentini, Poljskoj i Italiji.

U utorak, 30. listopada, u Vatikanskoj filmoteci je predstavljen dokumentarni film Euharistijska čuda, u proizvodnji Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice. Film je režirao Matteo Ceccarelli, a na predstavljanju su uz režisera, među ostalima, bili i kardiolog Franco Serafini, autor knjige Kardiolog posjećuje Isusa (Un cardiologo visita Gesù) i roditelji sluge Božjega Carla Acutisa.

U filmu su predstavljena euharistijska čuda koja su se dogodila u tri zemlje – Argentini, Poljskoj i Italiji. Argentinsko euharistijsko čudo dogodilo se u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu, 1996. godine kada je nakon svete mise jedna žena svećeniku donijela odbačenu hostiju koju je pronašla na stalku za svijeće u crkvi. Svećenik je hostiju položio u svetohranište, a nakon nekoliko dana, umjesto hostije, u svetohraništu je pronašao krvavo tkivo. Ispitivanja su potvrdila da se radi o dijelu srčanog mišića. Spomenimo da je nadbiskup Buenos Airesa u to vrijeme bio kardinal Jorge Mario Bergoglio, danas papa Franjo.

Režiser Matteo Ceccarelli autor je i dokumentarnog filma Moja autocesta za nebo, koji je prvi put prikazan prije dvije godine, a njegov je protagonist sluga Božji Carlo Acutis – talijanski mladić koji je u dobi od 15 godina umro od leukemije, a bio je izrazito pobožan prema Isusu prisutnom u euharistiji. Upravo je euharistijski Isus, prema njegovim riječima, bio njegova autocesta prema nebu.

Ključne riječi:
dokumentarni film euharistija