Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen novi broj časopisa Spectrum o temi „Brak i obitelj“

Zagreb (IKA)

U prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Voćarskoj ulici održano je u srijedu 25. svibnja predstavljanje novog broja časopisa Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije o temi „Brak i obitelj“.

Uz Uredničko vijeće na predstavljanju su sudjelovali nadbiskupijski tajnik i izaslanik zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara kardinala Josipa Bozanića vlč. Dario Kral, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković, odgojitelj i izaslanik rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa vlč. Josip Đurin, dekan prof. dr. sc. Josip Šimunović, prodekani izv. prof. dr. sc. Silvija Migles i doc. dr. sc. Branko Murić, gospođa Vlatka Puljević koja je bila i gost predavač, predsjednica Studentskog zbora Tena Lončarević zajedno sa svojim suradnicima Petrom Smolićem i s. Irenom Lušo, ostali profesori i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Program predstavljanja započeo je molitvom iz enciklike pape Franje Amoris Laetitia. Nakon molitve, tajnik i urednik časopisa Ante Herceg pozdravio je sve prisutne. Nakon pozdrava uslijedila je glazbena točka koju su izveli studenti I. godine Filozofsko-teološkog studija. Završivši glazbenu točku, sve prisutne je pozdravio glavni urednik časopisa fra Ivan Rozić. U svome govoru, glavni urednik Rozić je istaknuo važnost teme novog broja i zahvalio svima koji su doprinijeli svojim radovima u novom broju časopisa.

Nakon govora glavnog urednika, moderator i urednik časopisa Antonio Kljajić predstavio je sadržaj časopisa. Predstavivši novi broj, uslijedila je rasprava koju je moderirao zamjenik glavnog urednika Valentin Lešić. Urednik Lešić je razgovarao s gospođom Vlatkom Puljević, s kojom je Uredništvo objavilo i intervju koji je dostupan na YouTube kanalu Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije.

Gospođa Puljević je u raspravi istaknula dvije važne osobine koje osoba mora imati na pameti kada je riječ o ljubavi. „Ljubav je davanje i služenje“, naglasila je te ukratko iznijela i svoje svjedočanstvo kršćanskog života u braku i obitelji. Poslije rasprave, opet je uslijedila glazbena točka.

Odgovorni urednik za Hrčak i moderator časopisa Antonio Kljajić obavijestio je da je časopis ponovno dostupan na mrežnoj stranici Hrčak. Nadalje, urednik Lešić je predstavio novu temu časopisa „Teologija i psihologija“. Uslijed predstavljanja nove teme urednik i koordinator časopisa Tomislav Dobrijević iznio je izvješće o dvogodišnjem radu Uredništva časopisa te pozvao studente KBF-a da se jave na natječaj za nove članove Uredništva.

Na kraju se prisutnima obratio i dekan KBF-a prof. dr. sc. Josip Šimunović. Zahvalio je Uredništvu na novome broju časopisa te je potaknuo studente da još više pišu za časopis te na taj način ostave znanstveni i istraživački trag. Predstavljanje je završeno glazbenom točkom i kratkim druženjem gdje su uzvanici dobili primjerak časopisa i ostali s Uredništvom u neformalnom razgovoru.