Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga pape Franje „Želim ti sreću“

Split (IKA)

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak, 29. veljače 2024. na konferenciji za medije u Splitu predstavila je knjigu pape Franje „Želim ti sreću“, izvijestio je Verbum.

Na konferenciji su sudjelovali direktor nakladničke kuće Verbum dr. sc. Miro Radalj i glavni urednik nakladničke kuće Verbum mr.sc. Petar Balta.

Na tragu prethodnih uspješnica „Želim ti osmijeh“ i „Želim ti dobar život“, nakladnička kuća Verbum objavila je knjigu „Želim ti sreću“ u kojoj papa Franjo govori kako je i zašto potraga za srećom zajednička svakome čovjeku i što se krije iza te čežnje za srećom i ispunjenjem.

„Želim ti sreću“ putokaz je pape Franje za sreću svakoga muškarca i žene. Na tim stranicama Papine riječi – obogaćene odlomcima iz njemu omiljenih knjiga – ocrtavaju konkretan put do sreće, koja ni na koji način ne zanemaruje životne poteškoće, već se suočava s njima i nadilazi ih u vjeri i nadi jer, kako ističe Papa, „nije Bog greškom poželio naše živote. Naprotiv, stvorio nas je jer želi da budemo sretni“.

Donoseći nov pogled na sreću, knjiga progovara svakome, a ne samo vjernicima. Na samome početku nalazi se poticaj – 15 koraka prema sreći – a potom i brojni Papini tekstovi, kao i odabrani odlomci spisatelja Borgesa, Dantea, Hölderlina, Bensona, sv. Augustina, sv. Franje Asiškoga, Dostojevskoga, sv. Ignacija, Manzonija, Chestertona, Vergilija, Tolkiena i mnogih drugih.

Hrvatsko izdanje knjige Želim ti sreću u prijevodu Branka Jozića, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare.