Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga sv. Pija „Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja“

Split (IKA)

Nakladnička kuća Verbum u srijedu 14. rujna na konferenciji za medije predstavila je knjigu sv. Pija iz Pietrelcine „Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja“.

Na konferenciji su sudjelovali direktor nakladničke kuće Verbum dr. sc. Miro Radalj i glavni urednik nakladničke kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.

Verbum je knjigu sveca i mističara oca Pija pod naslovom Riječi nade objavio nedavno. Knjiga donosi 150 meditacija utjehe i ohrabrenja omogućujući svakome da mu otac Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji ga tješi i ohrabruje.

Novo izdanje donosi probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara uz čiju pomoć se u život može pretočiti njegovo poznato geslo: „Moli, nadaj se, ne brini!“ Sve meditacije sabrane u knjizi jednostavne su i kratke tako da ne zahtijevaju mnogo vremena. Osim toga svaka od meditacija obogaćena je citatima iz Svetoga pisma i popratnim poticajnim pitanjem, uz pomoć kojih će čitatelj kroz riječi sv. Pija dobiti odgovore na neka od najdubljih pitanja ljudskoga srca, počevši od jednostavnih upita o duhovnom životu pa sve do vapaja duše koja želi saznati kako se nositi s neuspjesima i kušnjama, kako oprostiti, kako shvatiti smisao patnje itd.

Knjiga Riječi nade pomaže tako oslobađanju od svake tjeskobe i straha, a bit će od velike koristi i onima koji su uznapredovali na duhovnom putu kao i onima koji su njime tek pošli, a kojima sv. Pio savjetuje: „Imajte strpljenja ustrajati u svetoj vježbi meditacije i zadovoljite se počinjanjem od malih koraka dok ne budete imali noge za trčanje ili – još bolje – krila za let.“

Utješne svečeve riječi sabrane u novoj knjizi pomoći će svima onima koji osjećaju očaj, nesigurnost ili žive u strahu te će im uliti nadu i utjehu. O. Pio tako u knjizi potiče: „Živi mirno i ne budi pretjerano zabrinut, jer ako Duh Sveti želi djelovati slobodnije u tebi, treba mu smirenost i spokoj. Sve tjeskobne misli su pogreška jer se nemate razloga bojati. Gospodin djeluje u vama, tako da ne morate ništa učiniti nego ostaviti vrata svoga srca širom otvorena da on može raditi kako želi“, poručili su iz Verbuma.

Knjigu je priredila Eileen Dunn Bertanzetti, a na hrvatski ju je preveo Anđelko Bošnjak. Dostupna je u svim knjižarama Verbum i na mrežnoj knjižari Verbum.hr.