Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnik zaklade „Renovabis“ dr. sc. Jörg Basten posjetio HKS

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište je u petak 20. listopada 2023. posjetio je dr. sc. Jörg Basten, referent Odjela za projektne aktivnosti i zemlje partnere solidarne akcije njemačkih katolika s ljudima iz srednje i istočne Europe „Renovabis“.

Organizatori susreta, pročelnik Sveučilišnog odjela za komunikologiju prof. dr. Danijel Labaš i zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za komunikologiju doc. dr. Anto Mikić s dr. sc. Bastenom su razgledali sveučilište, upoznali su ga s radom Sveučilišnog odjela za komunikologiju te mu predstavili radijski studio i televizijski studio. Također, razgovarali su i o dodatnim mogućnostima rada na projektima u budućnosti između Zaklade „Renovabis“ i Hrvatskog katoličkog sveučilišta vezanih uz daljnje unaprjeđenje studijskih sadržaja i tehnologije.

Prorektor za poslovanje prof. dr. Gordan Črpić i prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. Roberto Antolović dr. sc. Bastena su upoznali s radovima na obnovi kampusa i međunarodnim aktivnostima sveučilišta. Kroz dio Kampusa koji je u procesu izgradnje proveo ih je Tomislav Držanić, voditelj radova iz tvrtke ING-GRAD koja obavlja radove te je objasnio u kojoj su trenutno fazi te kako bi završeni projekti trebali izgledati.

Dr. sc. Basten susreo se i s doc. dr. Antom Čartolovnim te suradnicima na projektu Integracija ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj UKR22 – dr. sc. Karlom Žagi, Mateom Vidulić, mag. comm., Annom Komartsyiom, mag. philol. i Svenom Simovom, mag. geogr. et mag. educ. geogr. Predstavljen je način provedbe projekta koji financira njemačka zaklada te je dr. sc. Bastenu objašnjeno kako je projekt fokusiran na izvođenje Integracijsko-edukacijskog programa (IEP-a), prvog u Hrvatskoj, s ciljem da upozna strane osobe koje dolaze u RH s bogatstvom hrvatskog jezika, kulture, povijesti i društvenih vrijednosti. Također, predstavljena je uspješnost prve generacije polaznika koji su završili IEP u okviru navedenog projekta te dojmove iz dosadašnjeg iskustva. Na kraju dr. sc. Basten je zahvalio izvođačima za sve što izvođenjem programa daju ukrajinskom narodu i hrvatskom društvu, osobito pridavanjem na važnosti edukacijskom dijelu u složenom aspektu društva kao što je integracija.