Budi dio naše mreže
Izbornik

Prodajom božićnih drvaca i promotivnih materijala Hrvatski Caritas za siromašne obitelji prikupio 6869 eura

Zagreb (IKA)

U sklopu središnjega promotivno-humanitarnog događaja koji je Hrvatski Caritas u suradnji s „Hrvatskim šumama“ organizirao u subotu 16. prosinca na središnjemu zagrebačkom Trgu bana Jelačića za potrebe najsiromašnijih obitelji prikupljeno je ukupno 6869 eura, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Prihod od humanitarne prodaje 200 božićnih drvaca u tegli – dar „Hrvatskih šuma“ – i dobrovoljnih priloga građana za promotivne materijale Hrvatski Caritas priključit će sredstvima koja do prosinca 2024. godine u programu „Za 1000 radosti“ uz slogan „Na strani dobra“ prikuplja donacijama hrvatskih tvrtki, novčanim prilozima građana, sredstvima ostvarenima pozivima na donacijski telefon 060 9010 kao i onima koje su prikupili učenici osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Ta će sredstva putem 16 nad/biskupijskih Caritasa biti umjerena obiteljima koje se nalaze u najtežim situacijama, i to temeljem uvida na terenu župnih Caritasa.

Hrvatski Caritas uputio je zahvalu svima koji su pomogli provedbi subotnjeg događaja: volonterima Franjevačke mladeži, Franjevačkoga svjetovnog reda, Humanitarne udruge fra Ante Antić; udrugama i ustanovama koje su na raspolaganje stavile svoja vozila omogućivši besplatnu dostavu drvaca građanima na kućni prag: Caritasu Sisačke biskupije, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog, Hrvatskome Crvenom križu, SKAC-u Zagreb te Udruzi Tigar 90/91 Rakitje.

Hrvatski Caritas zahvalio je i Gradu Zagrebu, koji je omogućio organizaciju događaja na Trgu, a napose promicateljicama programa Za 1000 radosti“ – „Na strani dobra“ Lu Jakelić, Frani Ridjanu, Moniki Jakšić i Boži Skoki, kao i Darku Janešu, Romani Galić, Kristijanu Ugrini, s. Jeleni Lončar, Petru Pereži i o. Nenadu Krajačiću, koji su kupnjom drvaca poduprli ovaj program te voditeljici programa na Trgu bana Jelačića Tanji Maleš.

Hrvatski Caritas zahvalio je svim građanima koji su se odazvali na poziv i svojim ukućanima nabavili božićno drvce ili narukvice i božićne ukrase doprinoseći pritom konkretno pomoći siromašnim obiteljima. Božićna drvca Hrvatskih šuma koja su se našla na Trgu znak su ljubavi i suosjećanja za obitelji koje žive u teškim materijalnim uvjetima i nose im poruku ohrabrenje da i onda kada im je najteže, nisu sami, navode iz Hrvatskog Caritasa.

U program „Za 1000 radosti – Na strani dobra“ moguće je uključiti se tijekom cijele godine:

  • pozivom na donacijski telefon 0609010 (0,83 eura/6,25 kuna po pozivu; PDV uključen),
  • donacijom roba ili usluga,
  • novčanom online uplatom na IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23) ili skeniranjem koda putem bankovne aplikacije