Budi dio naše mreže
Izbornik

Proglašenje dekreta u postupcima beatifikacija i kanonizacije

Vatikan (IKA)

U izdanju lista "L`Osservatore Romano" od 13. travnja 2024. objavljeni su dekreti u postupcima beatifikacija i kanonizacije.

U subotu 13. travnja, papa Franjo primio je u audijenciju kardinala Marcella Semerara, prefekta Dikasterija za kauze svetaca. Tijekom audijencije Sveti Otac ovlastio je isti Dikasterij da objavi dekrete koji se odnose na:

— čudo koje se pripisuje zagovoru bl. Elene Guerra, utemeljiteljice kongregacije Sestara Duha Svetoga, poznatih kao Sestre svete Zite, rođene 23. lipnja 1835. u Lucci (Italija) i koja je umrla 11. travnja 1914.;

— mučeništvo slugu Božjih Gaetana Clausellasa Ballvéa, dijecezanskog svećenika, rođenog 5. kolovoza 1863. u Sabadellu (Španjolska) i koji je ubijen in odium fidei 15. kolovoza 1936. blizu mjesta rođenja; i Antonia Torta Reixachsa, laika i oca, rođenog 28. ožujka 1895. blizu Barcelone (Španjolska), a koji je ubijen in odium fidei u prosincu 1936. u Montcadi (Španjolska);

— herojske kreposti službenice Božje Terese Lanfranco (Annunziata Addolorata), redovnice iz kongregacije Kćeri Svete Marije, rođene 24. ožujka 1920. u Gallipoliju (Italija) i koja je umrla 8. lipnja 1989. u Rimu.


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.