Budi dio naše mreže
Izbornik

Program formacije voditelja župnih Caritasa

Zagreb (IKA)

Nadbiskupijski pastoralni institut i Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokreću program formacije voditelja župnih Caritasa.

Program će se sastojati od tri susreta koji će se održati u tri subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme „Siromaštvo i briga za siromašne u otajstvu Božje riječi“, „Ljubav prema siromaštvu i siromasima kao put svetosti“ i „Siromasi u središtu Crkve“, drugi dio „Karitativno-pastoralna skrb za osobe s tjelesnim i mentalnim poteškoćama“, „Obiteljsko savjetovanje, skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i skrb za žrtve obiteljskog nasilja“ i „Stari i novi oblici siromaštva“, te posljednji dio „Župni Caritas u službi župne zajednice“, „Posebna liturgijska slavlja s korisnicima župnih Caritasa i liturgijski obred uvođenja u službu volontera“ i „Duhovna, socijalna i pastoralna izgradnja volontera“.
Prvi susret održat će se u subotu, 28. studenoga od 9 do 14 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Drugi susret predviđen je za veljaču 2021. godine, dok bi se treći dio održao u travnju 2021. godine.
Imajući u vidu važnost karitativnog djelovanja u župnim zajednicama, Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na e-mail adresu pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.
Ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen je na 50 osoba zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti samo jednu osobu iz župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Svi susreti održavat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.