Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava 10 godina djelovanja Udruge „Betlehem“ u Sisku

Sisak (IKA)

Svečana misa povodom 10 godina djelovanja i postojanja Udruge „Betlehem“ u Sisku, proslavljena je u srijedu 15. ožujka 2023. u bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Misu je predslavio o. Marko Glogović, OSPPE, duhovnik i osnivač Udruge.

Predslavitelj se u propovjedi osvrnuo na početke djelovanja Udruge „Betlehem“ u Sisku i svih koji su pomogli svojim nesebičnim darivanjem da bi se ostvarilo to veliko Božje djelo, da bi se pomoglo mnogim majkama, djeci i roditeljima te da bi se promicalo dostojanstvo ljudskoga života od začeća do prirodne smrti.

O. Glogović je u propovijedi istaknuo koliko je današnji čovjek opterećen svakodnevnicom te u njoj pronalazi samo negativne stvari, o njima priča, o njima razmišlja s njima se dijeli s drugima.

Važno je u svakodnevnom životu pronaći pa barem i jednu malu stvar za koju svatko od nas treba zahvaliti Gospodinu. Jer bez obzira kroz kakve teške trenutke osoba prolazi svi trebamo pronaći onu jednu dobru misao, lijep trenutak dana koja će nas podignuti da nastavimo dalje hodati – naglasio je.

Na kraju je o. Glogović zahvalio svima koji podupiru i sudjeluju u radu Udruge „Betlehem“ u Sisku moleći Božji blagoslov za sve planove i ideje koji će se po Božjoj volji u budućnosti ispuniti.

Nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim koje je predvodio o. Glogović, a glazbom su ga pratile sestre Milosrdnog Isusa.

Misu je suslavio župni vikar vlč. Kristijan Pezić, a pjevanje je predvodio rektor bazilike sv. Kvirina preč. Robert Jakica.