Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava spomendana Blažene Djevice Marije od Krunice

Slavonski Brod (IKA/TU)

Članovi „Kruničarskog društva“ te obiteljske molitvene zajednice „Obiteljska krunica“ proslavili su u utorak, 10. listopada u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice.

Duhovnu obnovu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodio je mons. Marinko Miličević, koji boravi u župi kao duhovni savjetnik. U nagovoru je pozvao vjernike da se kod klanjanja, molitve krunice ili bilo koje molitve predaju vodstvu i snazi Duha Svetoga, jer tko ima Duha – taj je Kristov.

Dodao je da se Duha Svetoga ne može zapaziti tjelesnim očima, ali da se njegova nazočnost može spoznati po njegovom djelovanju u ljudima te da se bez Duha Svetoga ne može živjeti kršćanski život. Zato je dobro njemu prepustiti svoje korake, po njemu se ravnati da bi zadobili vječni život.

Uslijedila je molitva svjetlosnih otajstava krunice, a mons. Miličević je prije svake desetice govorio o istaknutim trenucima Isusovog života i javnog djelovanja te njegovu Srcu koje vodi do Marijinog srca.

Uslijedilo je misno slavlje koje je uz mons. Miličevića, slavio domaći župnik preč. Tomislav Ćorluka. Predslavitelj se u propovijedi posebice osvrnuo na susret Isusa u kući Marte i Marije te napomenuo da svatko mora imati nešto i od Marte i Marije, ali najvažnije je da je uvijek Isus na prvom mjestu.

Nakon mise nastavljeno je druženje, na kojem su članovi „Kruničarskog društva“ te „Obiteljske krunice“ uz mali dar zahvalili mons. Miličeviću za vođenje duhovne obnove.