Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine Krista Kralja u Brodskom Varošu

Slavonski Brod (IKA)

Svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenja, ujedno i svoj župni god, svečano su proslavili župljani župe u Brodskom Varošu i filijale Duha Svetoga u Gromačniku, euharistijskim slavljem koje je u župnoj crkvi, jedinoj u Đakovačko osječkoj nadbiskupiji posvećenoj Kristu Kralju, predvodio fra Siniša Pucić, a suslavio je domaći župnik Frok Zefiq. 

U homiliji fra Siniša, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca u Slavonskom Brodu, posvijestio je vjernicima da ih Bog ljubi toliko da im je dao osobinu moći, ne želeći da budemo pasivni, nego moćni hodati u istini.  „Dao nam je Gospodin sposobnost ljubavi i dobrote, i stvorio svijet da njime zajedno upravljamo. No, mi smo postali robovi svijeta i grijeha. Žedni smo čiste vode Božje ljubavi“, upozorio je fra Siniša i zapitao se kojeg kralja zapravo trebamo prihvatiti: “Tko je kralj u našim životima, jesu li to neki moćni govornici, karijeristi ili je to Isus Krist – Kralj naših srca? Ostanimo na Isusovu putu, ne gradimo kraljevstvo na zemlji jer Bogu ne treba nikakvo prijestolje. On treba nas, naša srca i mi trebamo Njega. Dajmo svoju ljubav za Isusa i kažimo mu: ‘Ti si moj kralj, Tebe želim upoznati kroz Božju riječ’. Neka nam ta Riječ pomogne na putu ostvarenja svetosti, kako bismo pristigli u Kraljevstvo Božje, za što su nam potrebne ljubav i vjera“, poručio je fra Siniša.

Svetkovini je prethodila trodnevna dugovna priprava koju je također predvodio fra Siniša Pucić, istaknuvši pri tome kako trebamo ‘visjeti’ o Božjoj riječi, a to možemo postići tako da upoznamo Boga. U predvečerje svetkovine Veliki mješoviti župni zbor Krista Kralja održao je prigodan koncert duhovno-klasične glazbe uz pratnju Brass-quinteta iz Požege, pod vodstvom mladog dirigenta i orguljaša Matea Barišića te Mije Jelinić na orguljama. 

Na kraju svečanog euharistijskog slavlja župljani Brodskog Varoša zajednički su otpjevali himnu Kristu Kralju “Nek pjesma se ori iz duše svih nas” iskazujući tako svoju radost, nadu i vjeru u jedinog kralja – Isusa.