Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Svjetskog dana bolesnika u KBC-u Križine

Split (IKA)

Misno slavlje u bolničkoj kapeli Kliničkog bolničkog centra Križine u Splitu na blagdan Gospe Lurdske, u subotu 11. veljače, predvodio je fra Ante Vučković, a koncelebrirao je bolnički kapelan na Križinama fra Miroslav Ančić.

Na misnom slavlju čitali su liječnici i volonteri, a liturgijsko pjevanje je predvodio bogoslov fra Marko Udovičić.

U svojoj homiliji fra Ante je istaknuo važnost suosjećanja koje čovjek mora gajiti prema drugome te da to isto suosjećanje ne smije izgubiti bez obzira na to koliko vremena trebalo da se toj osobi pomogne. U strahu od povrede čovjek se lako zatvori u svoj svijet gdje ne vidi potrebe drugoga te tako gubi dimenziju suosjećanja s ljudima oko sebe. Fra Ante je svima nazočnima dao poticaj da u životu budu potpora jedni drugima, ma koliko vremena trebalo izdvojiti.

Prije kraja misnog slavlja, fra Miroslav i fra Ante udijelili su vjernicima u potrebi sakrament bolesničkog pomazanja. Fra Ante je naglasio smisao samog sakramenta bolesničkog pomazanja – Crkva moli za ljude koji su u teškim tjelesnim i duhovnim bolima. Stoga taj sakrament ne bi smjelo olako primati bez potrebe. Nakon svečanog blagoslova svi nazočni su zapjevali „Sred te se pećine Marija javi“.