Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Nikole u grkokatoličkoj konkatedrali u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Blagdan sv. Nikole proslavljen je u srijedu, 6. prosinca 2023. u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, izvijestila je Križevačka eparhija.

Liturgiju je služio križevački vladika Milan Stipić. Suslužili su zagrebački župnik o. Nenad Krajačić te župni vikari o. Gorazd Bastašić i o. Miroslav Barnycko. Posluživali su bogoslovi Grkokatoličkog sjemeništa. U liturgiji su sudjelovala djeca iz zagrebačke Župe sv. Ćirila i Metoda kao i djeca ukrajinskih izbjeglica iz Zagreba.

Vladika Stipić je u homiliji „ocrtao“ lik sv. Nikole, istaknuvši njegovu dobrotu po kojoj je bio Kristov svjedok u vremenu u kojem je živio i koji je po dobroti ostao u Crkvi do danas poznat svetac. „Darivanje je znak ljubavi, a naš Bog je ljubav koji nas uvijek potiče da budemo u svijetu njegov znak ljubavi i dobrote, poput svetoga biskupa Nikole“, poručio je djeci mons. Stipić. Poslije liturgije izveden je kratki dječji program. U sklopu programa „pojavio se sv. Nikola“ koji je djeci udijelio darove za koje se pobrinuo Caritas Križevačke eparhije.