Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen Stepinčev dan u svibnju u Župi bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U Župi blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu u petak, 10. svibnja održan je Stepinčev dan, ovaj mjesec u znaku majčinstva.

Misu je predslavio župnik Župe Presvetog Trojstva u Krašiću vlč. Ivan Vučak.

U homiliji vlč. Vučak je podsjetio na Stepinčevu hrabrost življenja Evanđelja. Pozvao je okupljene da se preispitaju imaju li idole u svome životu, nekoga pred kime strepe. „Nema jače molitve na svijetu od majčine“, naglasio je.

Nakon euharistijskog slavlja održao je predavanje o Stepinčevom štovanju Blažene Djevice Marije. „To je naslijedio od majke Barbare koja je za njega molila i postila tri puta tjedno“, istaknuo je. Predstavio je knjigu „Bl. Alojzije Stepinac: Marija posrednica milosti – Propovijedi o Majci Božjoj prema Litanijama lauretanskim i za sve blagdane Majke Božje“ koju je priredio mons. dr. sc. Juraj Batelja, a objavila Župa Krašić.

Potom su govorile dvije majke iz Župe bl. Alojzija Stepinca. Edvina Maras Karačić je majka osmero djece od kojih je jedno rođeno sa sindromom Down, a Danijela Katić je majka koja je pet puta rodila carskim rezom.