Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena misa zaziva Duha Svetoga u Zaprešiću

Zaprešić (IKA)

Misa zaziva Duha Svetoga za sretan i uspješan početak nove vjeronaučne i školske godine proslavljena je u nedjelju 25. rujna u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja.

Učenice sedmog razreda Lucija Sabljić i Sonja Horvat zajedno s vjeroučiteljicom Ružom Leventić na početku misnog slavlja zamolile su Gospodina prigodnim riječima i molitvom da im udijeli svoj blagoslov kako bi u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini uz pomoć Duha Svetoga radovali se novom početku i svim lijepim stvarima koje će se dogoditi.

Župnik Frkonja obratio se na početku najmlađima i njihovim roditeljima. „Ovdje u Božjem domu želimo sjediniti naše molitve za sve koji će na bilo koji način sudjelovati u odgojno-obrazovnom radu i molimo Svevišnjega da našoj djeci bude zaštitnik i voditelj u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini. Zato s Duhom Svetim kojega u ovoj misi posebno zazivamo i molimo gradimo nove mostove prijateljstva i ljubavi kako bi ovo vrijeme bilo blagoslovljeno putovanje za dobro svih“, rekao je preč. Frkonja.

Tijekom euharistijskog slavlja djeca, roditelji i vjeroučitelji pročitali su molitve vjernika u kojima su molili za mir i pokoj duša pokojnih profesora Romea Majdića, Doris Bajdak, Slavice Martinko, Nataše Živković Resimović, Dragane Katalinić i svih djelatnika Osnovne škole Antuna Augustinčića u Zaprešiću.

Budući krizmanici, učenici i učenice osmih razreda tijekom prinosa darova prinijeli su dugačko platno na kojem je ispisano nekoliko stotina molitvi. Molitve su napisali učenici OŠ Antuna Augustinčića na svojim školskim vjeronaučnim susretima. Prigodnu meditaciju za vrijeme procesijskog hoda čitala je s. Marjana Košćak.

Euharistijsko slavlje završeno je župnikovom blagoslovnom molitvom i škropljenjem školskih torbi.  Liturgijsko pjevanje animirao je dječji zbor „Božje krijesnice“, pod vodstvom s. Marjane Košćak.

Poslije euharistijskog slavlja učenici petih razreda Luka Lukačević i Marija Petričević izveli su prigodni igrokaz „Naša povezanost s Bogom“, kojeg je osmislio vjeroučitelj Ilija Nikolić.

Dan prije, u subotu 24. rujna zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi te zaprešićke župe.